De pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească ouăle umplute. Există o tradiție de sute de ani cu privire la varietatea de bucate pentru Sărbători, iar majoritatea rețetelor sunt moștenite de la bunicile și străbunicile noastre. Noi vă dezvăluim 3 rețete simple de ouă umplute pe care le puteți face acasă.
Ouă umplute cu ficat de ficat
Ingrediente:
– 5 ouă fierte
– 40 de grame de unt
– 120 de grame ficățel de pui
– 1/2 ceapă roșie
– 1 lingură de ulei
– 1 cățel de usturoi
– Sare
– Piper
– Cimbru
Mod de preparare:
Se prepară pateul de ficat de pui pentru început. Se pune uleiul și untul într-o tigaie și se adaugă ceapa tocată mărunt. Ficățeii se spală și se curăță, apoi se pun la prăjit. Se adaugă usturoiul pisat mărunt, sare, piper și cimbru. Când ficățeii s-au gătit, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit.
Se pune totul într-un robot de bucătărie și se amestecă bine. Se lasă pateul de ficat de pui la frigider să se întărească. Între timp, se fierb ouăle, se decojesc și se taie pe jumătate. Gălbenușurile se pisează și se amestecă cu pateul, sare și piper. Se umplu jumătățile de albuș cu amestecul de pateu și gălbenușuri și se ornează cu pătrunjel tocat mărunt sau boia de ardei. Se lasă la frigider până se servesc.
Pentru aceste rețete de ouă umplute, asigură-te că folosești ouă proaspete. Maioneza pe care o folosești la umpluturi o poți face acasă, pentru un plus de savoare. Adaugă puțină zeamă de lămâie în aceste compoziții cu care umpli ouăle, ca preparatul să nu fie grețos. Servește ouăle umplute cu legume precum roșii, castraveți, ardei gras sau ridichi.
Ouă umplute cu ton
Ingrediente:
– 5 ouă fierte
– O lingură de maioneză
– 100 g conservă de ton
– Sare
– 1 linguriță capere
– Piper
– Lămâie
– Pătrunjel
Mod de preparare:
Se fierb ouăle, se lasă la răcit și apoi se decojesc cu grijă. Se taie ouăle în jumătăți și se îndepărtează gălbenușurile. Acestea se amestecă într-un castron cu tonul scurs bine, caperele, sare, piper, puțină zeamă de lămâie și maioneză.
Dacă vrei să obții o pastă fină, poți folosi blenderul vertical sau poți lăsa tonul bucățele, după preferințe. Se umple fiecare jumătate de ou fiert și se decorează cu pătrunjel.
Ouă umplute cu avocado
Ingrediente:
– 6 ouă mari
– 1 avocado
– 1 legătură de pătrunjel
– Câteva fire de ceapă verde
– 2 linguri de zeamă de lămâie
– Sare
– Piper
– Pudră de usturoi
– Boia afumată
Mod de preparare:
Pune ouăle la fiert într-o cratiță cu apă cât să le acopere. Lasă-le la fiert încă 10-12 minute după ce apa a început să clocotească. Oprește focul și scurge apa. Când ouăle s-au răcit, curăță-le de coajă și taie-le în jumătăți.
Pune gălbenușurile într-un castron și jumătățile de albuș pe o tavă. Într-un castron, curăță avocado-ul și pisează-l bine. Adaugă sare, piper, pătrunjel tocat fin și zeamă de lămâie. Pune și gălbenușurile și pasează totul bine până când obții o pastă fină. Pune compoziția într-un poș sau o pungă și umple jumătățile de albuș de ou. Adaugă pe deasupra ceapă verde tocată fin.
SURSA FOTO: Social Media