Un inginer angajat la o uzină de apărare din Rusia s-ar fi sinucis după ce o rachetă la a cărei creare a participat a lovit o clădire de apartamente din Harkov și i-a ucis bunica.
Gorobeț Anton Igorevici ar fi fost angajat al uzinei de apărare Almaz-Antey, care se ocupă cu dezvoltarea și producția de rachete antiaeriene, echipamente radar și componente pentru sistemele de apărare aeriană și de apărare antirachetă.
Trupul său fără viață a fost descoperit de un prieten îngrijorat care a observat absența sa de la locul de muncă.
Incidentul a fost raportat de canalul rusesc de telegramă „Noua Mare Rusie”, care a arătat, de asemenea, ceea ce susține că este o fotografie a corpului său și biletul său de adio, notează Kyiv Post, publicație care precizează că nu a putut verifica detaliile raportului, iar autoritățile ruse nu au făcut încă niciun comentariu.
Biletul de adio, în buzunarul de la piept
Într-un bilet de adio găsit în buzunarul de la piept, Anton a scris că „nu a mai putut trăi” după ce racheta a lovit casa în care locuia bunica sa.
„Eu, Gorobeț Anton Igorevici, am lucrat ca inginer la Biroul de Proiectare a Sistemelor Principale, Concernul de Apărare Aeriană Almaz-Antey, numit după academicianul A.A. Raspletin.
„În urmă cu câteva zile, o rachetă la care am participat a zburat la Harkov, lovind casa în care locuia bunica mea din partea mamei; aceasta a decedat. Nu am putut trăi cu asta”, a scris Gorobeț.
„Ceea ce se întâmplă acum este o oroare și un coșmar. Refuz să mai particip, dar nici pe bunica mea nu o pot aduce înapoi”, a adăugat el.
Bombardamente devastatoare
Bombardamentele din Harkov din 23 ianuarie au făcut 11 victime și alte 60 de răniți în trei atacuri separate ale forțelor rusești.
Ca răspuns la consecințele devastatoare, joi, 25 ianuarie, a fost declarată o zi de doliu în oraș.
„Noua Mare Rusie” relatează că Comitetul de Investigații al Federației Ruse ia în considerare incidentul ca pe o potențială crimă. Compania ar fi inițiat o verificare amănunțită a angajaților care au avut comunicare cu inginerul.
Almaz-Antey s-a confruntat cu sancțiuni în 2014, iar în 2015, s-a dezvăluit că a furnizat arme separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei. Almaz-Antey este recunoscută pentru fabricarea rachetelor S-300, S-400 și S-500, alături de sistemele de apărare aeriană Buk-M2.