Vlad Ciurea a dezvăluit recent cât de periculos este, de fapt, să dormim cu telefonul lângă cap în toiul nopții.
Să dormi cu telefonul lângă cap poate fi mai periculos decât ai crede. Telefoanele mobile emit radiații electromagnetice, iar expunerea pe termen lung poate avea efecte grave asupra organismului nostru. De asemenea, lumina emisă de ecranele telefoanelor poate inhiba producerea melatoninei, hormonul responsabil pentru reglarea somnului și astfel ne trezim mai puțin odihniți decât cei care țin telefonul la distanță.
Potrivit medicului Vlad Ciurea, nu trebuie sub nicio formă să dormim cu telefonul în apropierea capului. Trebuie să îl ținem la o distanță de minim 3-4 metri.
„Telefonul e o sursă de radiații, este bine să îl ținem la distanță, de ce să forțăm? Cei care țin telefonul la capul patului se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță, dacă nu putem în altă cameră, măcar la 3-4 metri distanță. Între 10 seara și 6 dimineața este cel mai odihnitor somn. Trebuie să gasim tot ce e posibil ca acest creier să se odihnească. Somnul se induce prin îndepărtea luminii, închiderea televizorului, îndepărtea telefonului și relaxare totală în poziție orizontală”, a explicat medicul Vlad Ciurea la RomâniaTV.
Ce NU trebuie să faci înainte de somn
Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă asupra unui obicei pe care mulți români îl au. Este vorba despre cină. Celebrul neurochirurg le recomandă persoanelor să evite pe cât posibil masa de seară. Dacă există totuși unii care nu pot rezista fără să mănânce înainte de somn, doctorul îi sfătuiește să ia cina până în ora 19:30. În plus, mâncarea trebuie să fie una ușoară.
„Masa de seară trebuie să o trimitem dușmanului. Este un proverb chinezesc, masa de dimineață să o mănânci tu, masa de prânz obligatoriu o împarți cu cineva, iar masa de seară o trimiți dușmanului. Tot ceea ce se mănâncă seara se depune. Și atunci se depune pe organism și încărcăm organismul! Este foarte ușor de spus, dar foarte greu de făcut. Și eu sunt puțin supraponderal.
Toți suferim pentru că suntem într-o situație în care avem o societate care este foarte statică. Nu avem timp de alte lucruri. Când ajungem la domiciliu suntem așa de obosiți încât nu ne mai vine decât să mâncăm ceva și să ne culcăm. Este total greșit”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
SURSA FOTO: Social Media