Unghiile albe reprezintă un semn al sănătății, însă de multe ori se întâmplă să observăm o ușoară tentă de îngălbenire a acestora. Cel mai comun motiv al îngălbenirii unghiilor este aplicarea frecventă a lacului de unghii. Există, însă, câteva trucuri care îți albesc unghiile rapid cu câteva ingrediente care sunt la îndemâna oricui.
Lămâie și bicarbonat de sodiu
Lămâia este bogată în vitaminna C și acid citric, care au proprietăți de înălbire și acționează chiar și împotriva peteler de pe unghii. Amestecă o lingură de suc de lămâie cu aproximativ 2 linguri bicarbonat de sodiu, pentru a obține o pastă groasă. Aplică pe unghii și freacă ușor cu o periuță de dinți moale. Se menține pe unghii timp de 10 – 15 minute, apoi se clătește. Aplică apoi o cremă hidratantă pentru a evita uscarea unghiilor. Această procedură trebuie repetată o dată sau de două ori pe săptămână pentru un rezultat bun.
Pastă de dinți
Pasta de dinți are același efect de înalbire a unghiilor la fel ca și în cazul dinților. Ai grijă ca pasta de dinți să nu fie de tip gel sau colorată. Pune puțină pastă de dinți pe o periuță moale. Freacă cu ea vârfurile degetelor și pe dedesubtul unghiilor. Stai timp de 5 minute cu pasta, iar apoi clătește. Unghiile vor fi apoi albe și curate. Pentru o eficiență mai mare, poți amesteca pasta de dinți cu ulei de cocos. Bogat în vitamina E, uleiul de cocos este un antioxidant esențial pentru unghiile casante și fragile.
Sare și lămâie
Se știe că lămâia scoate petele, iar amestecată cu sare albește unghiile și le conferă luciu. Amestecă o lingură de sare cu o lingură de suc de lămâie. Astfel vei obține un scrub nisipos. Aplică-l pe unghii și păstrează-l timp de 5 minute, apoi clătește cu apă călduță. Aplică apoi o cremă hidratantă.
Oțet alb
Oțetul alb înălbește și înfrumusețează unghiile! Într-un pahar cu apă, adaugă o lingură de oțet alb. Înmoaie unghiile în pahar timp de 5 minute. Clătește apoi cu apă caldă și hidratează cu o cremă. Pe lângă curățarea unghiilor, acest produs le va reda unghiilor și strălucirea.
Coajă de portocală
Bogată în vitamina C, coaja de portocală curăță petele de pe unghii. Poți freca direct pe unghii portocală proaspătă de două sau trei ori pe zi. Sau poți folosi coajă de portocală uscată, care se macină și se amestecă cu apă pentru a obține o pastă. Aceasta se aplica pe unghii și se păstrează aproximativ zece minute. Freacă apoi puțin cu o periuță de dinți moale. La final se clătește.
Oțet din cidru de mere
Oțetul din cidru de mere conține acid acetis și acid malic, foarte bune pentru îndepărtarea petelor de pe unghii. Are și calități antifungice putând trata infecțiile unghiei. Amestecă jumătate de pahar de oțet din cidru de mere cu jumătate de cească de apă caldă. Înmoaie mâinile în ea timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă. Aplică apoi un hidratant bun. Infecțiile unghiei pot fi tratate simplu și rapid cu acest amestec.
Usturoi
Usturoiul este o soluție pentru unghiile îngălbenite datorită infecțiilor fungice, având foarte bune calități antifungice. Cățeii de usturoi se zdrobesc și apoi se freacă unghiile. Se clătește după 15 minute cu apă caldă.
Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai are calități antiseptice și antimcrobiene, fiind foarte eficient în tratarea unghiilor îngălbenite. El reface frumusețea naturală a unghiilor. Folosește un picurător pentru a aplica ulei de arbore de ceai direct pe unghii. Menține timp de zece minute apoi clătește cu apă caldă.
SURSA FOTO: Social Media